Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor include_once() függvényben (/home/turi.gabor/public_html/includes/bootstrap.inc 3478 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/turi.gabor/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).

Jazz

 

"Amerikában nincs New Orleans-hoz hasonló, vegyes etnikai összetételű és vibráló kultúrájú város: a jazz mellett számtalan más műfaj (blues, rhythm and blues, cajun, zydeco) honosodott meg a Mississippi deltájában. A New Orleans-i jazz funkciója jelentősen különbözik a modern jazz szerepétől: elsősorban érzelmi hatásra törekszik; célja nem „műalkotás” létrehozása, hanem az, hogy a muzsikusok és a hallgatók egyaránt jól érezzék ma­gukat a zenélés közben. A városban tartja magát a nézet, hogy a magas kultúra elismertségére aspiráló, intellektuálissá vált modern jazz bázisa azért szűkült be, mert elveszítette korábbi, ben­sőséges, ritmusával fizikai hatást gyakorló kapcsolatát a közönséggel."

(Tovább   Amerikai jazznapló)

 

KIEMELT ÍRÁSOK:

Jazz (Művészet vagy melléküzemág?

A nyolcadik évtized (A jazz Magyarországon)

A nyitottság zenéje (A jazz és Debrecen)

Ami a fejekben van (Jazz a rendszerváltozás tizedik évében)

A Mester és a tanítványok (Epizódok a magyar szabadzenélés történetéből)

Jazz a fjordok mentén (Északi kalandozások)

Jazz és irodalom

Tangóharmonika és szintetizátor (Joe Zawinul)

Zenék az új évezred hangjaival (Gerald Clayton, Vijay Iyer)

Jazz, blues és környéke (Down Beat)

A Pernye András-díjas