Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor include_once() függvényben (/home/turi.gabor/public_html/includes/bootstrap.inc 3478 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/turi.gabor/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).

Jazz from Hungary

Jazz from Hungary (PDF)


 

 

A Magyar Jazzszövetség és az Interkoncert (a magyar művészek külföldi fellépéseit engedélyező és szervező állami ügynökség) kiadásában 1987-ben jelent meg a vezető magyar jazzmuzsikusokat és együtteseket bemutató 44 oldalas angol nyelvű kiadvány. Megjelentetését az motiválta, hogy a magyar jazz ekkorra már olyan eredményeket mutatott fel, amit indokolt volt a világ elé tárni. A bevezető történeti áttekintés szerzője Gonda János, aki szerkesztőként is jegyezte a kalauzt. A jazzmuzsikusok általában nem tartoznak a megnyilvánulásaikat akkurátusan dokumentáló emberek közé, a vállalkozás ennélfogva vesződséges feladat elé állította a vidéken élő szerzőt. Egy korábbi, szűkebb terjedelmű ismertetőt követően a Jazz from Hungary az 1980-as évek magyar mezőnyének a lehetőségekhez mérten átfogó képét igyekezett adni. A kiadvány nemcsak emléket állít több, azóta már elhunyt muzsikusnak, hanem képet ad a korról is, amelyben születtek és tevékenykedtek.