Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor include_once() függvényben (/home/turi.gabor/public_html/includes/bootstrap.inc 3478 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/turi.gabor/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).

Vincent Peirani: Living Being II – Night Walker

 

A tangóharmonika nem kimondott jazzhangszer; leginkább ott jut szerephez, ahol szerves része a napi zenei gyakorlatnak. A klasszikus zenében és a jazzben egyaránt képzett Vincent Peirani nem tagadhatja le francia hátterét, jóllehet ezen a lemezen csak jelzésszerűen idéz párizsi hangulatokat. Az eklektikus érdeklődésű muzsikus kamara rockzenekarnak nevezi együttesét, és valóban, a Night Walker tizenkét szerzeményében a rock és a jazz a meghatározó zsáner. Így kerülhetett egy asztalra Cher, Henry Purcell és a Led Zeppelin. A lemezt nyitó, nosztalgikus Bang Bang drámai  hangvételű instrumentális  letétté lényegül át a feldolgozásban; Purcell operájának áriája nagy ívű, jazz-szaxofonszólóban csúcsosodik ki, a hard rock úttörő csapatának klasszikus Kashmir és Stairway to Heaven című számai pedig az eléjük komponált nyitánnyal szvitté formálva állnak a lemez tengelyében. Peirani nem hagyományos módon kezeli a tangóharmonikát: kevés szólóra vállalkozik, inkább a harmóniai hátteret gazdagítja ritmikus akkordjátékával. Az elektronikus hangzásokkal is élő zenét Emile Parisien szenvedélyes szopránszaxofon-játéka emeli magasabb dimenziókba.

***

(Gramofon, 2019 tavasz)